Utställning ”Femina” Vernissage 6 maj

lottah

Utställning: Femina

Vernissage på lördag den 6 maj 2017
125 Kvadrat Galleri och butik, Kocksgatan 17 på Södermalm, klockan 12-16.
Utställningen pågår till och med den 7 juni. Välkommen!

Den här utställningen kom till utifrån lusten att skapa något livfullt och för mig nytt med kombinationen små glaspärlor och silver, silver och stenar. Något spännande som jag ofta varit med om är att se en kvinnogestalt, en ansikssiluett, framträda i ett råmaterial. Till exempel en oval sten jag har framför mig. Varför vet jag inte men så är det.

Därför kändes det självklart och så roligt att välja detta tema – Femina.

Som förlaga till bilder och ansikten med pärlor har jag använt utvalda fotografier och egna skisser. Jag syr pärla för pärla och i den här utställningen har jag arbetat med 1,5-1,8 mm runda och cylinderformade glaspärlor. I silverplåten har jag arbetat med såg för att ta fram fina detaljer och siluetter. Till stenarna, som är agatdruser, blev silvertråden som jag älskar en självklar del.

Jag har aldrig kunnat sätta ord på vad jag inspireras av annat än spänningen och glädjen över att se vad som kan växa fram under arbetets gång. Och motgång. Jag gör det jag tycker blir vackert. Eller fint. Eller häftigt.

Nu kan du köpa småpärlor för smycken och utsmyckning.

”Charlotter” – seed beads med facett – från tjeckiska Preciosa.

För dig som tycker om att brodera, sy sticka eller virka med småpärlor.

Charlottes
Charlotter, även kallas ”true cuts”, är små pärlor (seed beads) med en bas av glas. På varje pärla finns en slumpmässigt placerad facett som gör att pärlan glimmar till. Pärlorna finns i storlek från 1,5 mm till 3 mm. Storleken anges utifrån pärlans bredd.

Här kommer du till sidan KÖP CHARLOTTER